Kam na vánoční výlet? Zažijte luxus na zámku i kouzelnou přírodu

Kam letos vyrazit pro tu pravou vánoční náladu? Po celém Česku tradičně proběhnou vánoční trhy s rozsvěcením stromů, jarmarky s punčem a pečenými kaštany a malebné hrady a zámky nabídnou speciální vánoční prohlídky. Máme ale v záloze i tipy pro milovníky luxusu a přírody.

Český Krumlov

Snad nikde jinde v Česku nezažijete tak kouzelnou vánoční atmosféru jako právě tady! Zachumlejte se do vlněné šály a vyrazte prozkoumat malebné uličky a tajemná zákoutí. Vynechat v žádném případě nesmíte ani tradiční vánoční trhy. Na kafíčko si skočte do Masná 130 a topinku nebo jinou dobrotu si dejte v Bistro Topinka. Ubytujte se třeba v překrásném hotelu Monastery Garden.

Chateau Mcely

Utéct předvánočnímu shonu můžete taky na zámku Mcely. Během pobytu nasajete vánoční atmosféru ochutnávkou tradičního cukroví, hudbou, která zazní na nedělní snídani, a v případě sněhové nadílky můžete objevovat krásy okolí jízdou na saních tažených koňmi. Prostě pohádka!

Mimochodem, víte, že tady můžete strávit Štědrý večer včetně vánočních svátků? Tradiční mcelské Vánoce se konají i letos, což znamená, že si můžete vybrat odpočinek na jednu noc nebo až 5denní pobyt plný kouzelných zážitků.

Šumava

Máte momentálně náladu jen na ticho a klid? Tak honem do přírody! Zima jako z pohádky na vás totiž čeká taky na Šumavě. Ať už se vydáte do Srní pozorovat vlky, na procházku po Chalupské slati, na výšlap do Boubínského pralesa nebo na Kvildu na běžky, všude se vám bude líbit.

@fotimesumavu

Ještěd

Jizerky jsou také skvělým tipem na vánoční výlet, highlightem je tady ale vysílač Ještěd. A máte několik možností, jak se k němu dostat. Buď to vezmete přes les a dáte si trochu do těla, nebo půjdete po silnici – což je ve sněhu docela pohodlné, nebo se vyvezete lanovkou, a nebo (a na to rovnou zapomeňte) si nahoru dojedete autem. Parkovišť je ale na kopci několik, takže doporučujeme popojet cca do půlky a pak jít po svých.

Na vrcholu vás čeká odměna v podobě nádherného funkcionalistického hotelu Ještěd. V bistru si můžete dát kafe, v restauraci skvělý oběd a pokud budete chtít tento zážitek pozvednout na ještě vyšší level, doporučujeme strávit na Ještědu celou noc. Možná tip na last minute vánoční dárek?

Praha

Co kdybyste si pro jednou vychutnali Prahu trochu jinak? Zapomeňte na vaše obvyklé trasy nebo oblíbené kavárny a zkuste zažít město jinak. Představte si, že jste do Prahy přijeli jako turisté. Kam byste šli? Co byste dělali? I když fandíte místům, kam chodí lokálové, vaše první kroky by jistě vedli na Hrad, na Kampu a na Staromák – samozřejmě přes Karlův most. Vždyť Praha je tak nádherná! A o Vánocích obzvlášť, tak se tomu nebraňte.

Projděte se po trzích, dejte si svařák a kaštany, nakrmte labutě, vyfoťte se u stromečku… Na Hradě si skočte na oběd do Kuchyně, a když seběhnete Nerudovkou dolů na Malostranské náměstí, zajděte si ještě na něco dobrého do hotelu Augustine. Tady totiž Vánoce milují stejně jako my, a vy tak dokonale nasajete vánoční atmosféru.

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *