V Zákulisí s umělcem Janem Bicanem: Dnes jsem zjistil, že jsem novinář, podcast je punk a mé umění bizár

Jeho umění jste mohli zaregistrovat na oblečení značky Puma, jeho hlas zase v podcastu My děti ze stanice 2020, který tvoří téměř tři roky. Jaký je v zákulisí Jan Bican?

Honza Bican je kromě toho velmi aktivní na Instagramu, má vlastní značku JB collection, pomáhá s marketingem nejrůznějším klientům a natáčí rozhovory a ankety pro Refresher. V další epizodě zákulisního podcastu dojde k několika přiznání i k zábavným historkám z natáčení. Co na sebe mimo jiné Honza prozradil?

Cítí se víc jako umělec, nebo podcaster?

Proč u rozhovorů pro Refresher není uveden jako autor?

Jak přesvědčil Pumu, aby šla do spolupráce s dosud neznámým umělcem?

„Baví mě stresovat lidi,“ říká s úsměvem o hostech svého podcastu My děti ze stanice 2020 Jan Bican, který má za sebou již 74 epizod. Fascinující na tomto projektu je i fakt, že si všechno kolem něj dělá úplně sám. V čem je nejvíc proaktivní? A dá se příležitostnými projekty uživit?

Jan Bican v podcastu V Zákulisí mimo jiné dojde k přiznání, že je asi novinář, i když se této škatulce ze začátku brání a následně vylívá víno po celém stole.  

„Jsem kreslomalíř, i když asi nikdo nebude vědět, co přesně to znamená,“ směje se Honza při odpovědi na otázku, čím je jeho umělecká technika unikátní. Kreslí si ale téměř všude, ať už v metru nebo v letadle a jeho snem a cílem je, aby lidi umění nosili na sobě a neměli ho pouze vystavené nad gaučem. „Fotky a kresby pak ještě postprodukčně dotvářím. Vlastně je tím i tak trošku mrvím,“ uzavírá popis své techniky s nadsázkou.

Foto: Jakub Zeman

Jaké je natáčení anket s cizími lidmi v ulicích?

Proč přišel s formátem podcastů live?

Sdílel by na Instagramu svůj partnerský vztah?

A do jakého podcastu by chtěl být pozvaný on?

Speciální bonusová epizoda na herohero

Děkujeme všem, kteří se připojili k platformě herohero! Po aktivaci předplatného, které činí 5 euro za měsíc, se můžete těšit na bonusový obsah, jako je například speciální epizoda s návodem, jak se stát v daném oboru těmi nejlepšímiKaždého hosta se ptáme na rady – Jak začít? Co musím umět? Kolik mě to bude stát? Jak se dostat tam, kde je on?

Celý podcast (hlavní + drbací část) si můžete poslechnout jak na Apple Podcast a Spotify, tak na Youtube a Hero Hero.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *