První den MBPFW je za námi. Jaké looky si získaly naše srdce?

Včerejším dnem oficiálně začala jedna z nejsledovanějších módních událostí u nás – Mercedes-Benz Prague Fashion Week, která se letos koná ve velké sázkové hale v Chuchle Areně Praha. Svou tvorbu zde představili studenti i známí designéři. Které jejich návrhy nás zaujaly nejvíc?

Víkend plný módy nemohl začít lépe! Své modely jako první představili finalisté soutěže Van Graaf Junior Talent 2023 a studenti UMPRUM a byla to jízda! Tolik inspirace a odvahy český fashionweek nepamatuje. Vrcholem přehlídek byl bezpochyby úžasný catwalk burlesque tanečnic včetně jejich královny Miss Cool Cat. Ty kromě nezapomenutelného zážitku předvedly kolekci Choices Jana Smejkala, který se stal vítězem soutěže Van Graaf Junior Talent 2023. Více o dalších soutěžících si můžete přečíst TADY.

Zdroj: archiv MBPFW

Studující Ateliéru módní tvorby UMPRUM předvedli vybrané modely z posledních klauzurních prací ze zimního semestru 2022/2023. Celkem 15 studentek a studentů prezentovalo dohromady 37 modelů na téma Kdo jsem? Kolekce pro sebe. Téma bylo nabídnuto studentům jako jakési zrcadlo, díky němuž měli možnost se zastavit a uvědomit si, proč inklinují k určitým tématům nebo proč se ve své tvorbě opakovaně vyjadřují prostřednictvím určitých prvků a materiálů.

Zdroj: archiv MBPFW

Známým jménem na poli českých designérů je i Tobias Schubert, tvořící pod značkou Tobias Equipment, který představil kolekci podobnou svým minulým. I letos diváci mohli vidět elastické body s jeho typickým fialovým potiskem, boty v podobě fotbalových kopaček na dvou hřebících nebo doplňky vyrobené 3D tiskárnou. I díky elfkám a bosým bojovníkům nás přenesl na jinou planetu a my se zamilovaly hned do několika kousků – například do saténového bomberu skvělého střihu.

Zdroj: archiv MBPFW

Nejnavštěvovanější přehlídkou se i přes to, že se ve stejný den konalo vyhlašování cen Anděl, fotbalové derby Slavie a Sparty nebo zápasy MMA v rámci Oktagonu, stala módní show designéra Michaela Kovacika. Ten ve velmi komplexní kolekci reflektoval svou dosavadní tvorbu, čímž oslavil desetileté působení na tuzemském trhu. Provedení modelů bylo natolik dokonalé a precizní, že většina účastníků toužila po každém z nich. Kolekce stejně tak jako Kovacikovy modely by se dala shrnout slovy: nositelná, elegantní, sofistikovaná, ale zároveň rebelská a důmyslná ve svých detailech.

Zdroj: archiv MBPFW

Zdroj úvodní fotografie: archiv MBPFW – Petr Vágner.

Doporučené články

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *