Dvě mouchy jednou ranou: Jak propojit meditaci a sexuální potěšení?

Víte, že je září Měsícem povědomí o sexuálním zdraví? Sexuální zdraví zahrnuje naši fyzickou, emocionální, duševní a sociální pohodu. Jak na něm můžete pracovat i z pohodlí domova?

Měsíc povědomí o sexuálním zdraví začal už 4. září, Světovým dnem sexuálního zdraví. To ale nezahrnuje jen vyhýbání se nemocem nebo fyzickým problémům (o tom si přečtěte tady), ale jedná se o komplexní pohodový vztah k sexualitě, vyžaduje pozitivní a respektující přístup a možnost bezpečných a příjemných zážitků bez nátlaku, diskriminace a násilí. A také potřebuje prorazit stigma, které okolo sex-talku stále panuje!

I o to se snaží naše oblíbená značka Satisfyer (Víte, proč by měl každý mít doma svůj Satisfyer?!), a to nejen osvětou, ale i inovativními hračkami. A právě proto přichází v září s novou funkcí Satisfyer High Touch Meditation.

Jak ale souvisí meditace a sex?

Na to odpovídá sexuoložka Megwyn White: „Rozkoš je jedním z našich nejpřirozenějších a nejdůležitějších zdrojů zdraví a pohody a lze ji pěstovat s péčí a pozorností, a proto je meditace přirozeným doplňkem každé praxe sebeuspokojování.“ Meditace a sex mají totiž společný základ v pozornosti k přítomnému okamžiku a propojení s tělem. Jejich kombinace může tedy vést k uspokojivějším, zdravějším a vědomějším sexuálním zážitkům.

Jaký vliv má meditace na celkové zdraví?

Slovo Mindfulness už jste určitě slyšeli. Dnes je totiž nezbytnou součástí zdravotní péče – meditace totiž posiluje nejen naší mysl, ale i i tělo, a to včetně zmírnění projevů stresu, úzkostí i deprese. Je také nástrojem pro zlepšení sebelásky a sebedůvěry. Když jsme totiž v souladu se sebou a můžeme se cítit pohodlně ve svém těle, pozitivně to ovlivňuje i naše sexuální prožitky. Meditace může také podporovat komunikaci ve vztazích, což je klíčový faktor pro spokojený sexuální život – partneři by měli být otevření a respektovat potřeby a touhy druhého, musí o nich ale vědět!:-)

Dopřejte si chvilku pro sebe

S nedostatkem času bojujeme v dnešní době snad všichni. Tak proč nezabít dvě mouchy jednou ranou a svoji chvilku pro sebe ještě zintenzivnit? Stačí si stáhnout aplikaci, naladit si zvuky přírody a … (mrk mrk). Nejen, že si to zaručeně užijete, ale také zvýšíte svou emoční odolnost, snížíte stres a posílíte sebevědomí.

A s jakými hračkami si ji můžete užít naplno?

  • Satisfyer Pro 2 zaměřený na stimulaci klitorisu technologií Air Pulse a Liquid Air, při kterém superjemná silikonová membrána napodobuje příval pulzující vody!
  • Satisfyer Curvy 2, vibrátor, který jemně obklopuje klitoris měkkou silikonovou hlavou s možností měnit stupně intenzity tlakových vln a libovolně je kombinovat s vibračními programy.
  • Satisfyer Dual Pleasure. Jak název napovídá, jedna část dokáže stimulovat bod G, zatímco druhý konec se stará o klitorální stimulaci.

Děkujeme Satisfyeru za zaslání materiálů.

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *