6 tipů, kam během léta v Praze na rande

Konečně můžeme vytáhnout svou drahou polovičku nebo nový objev z Tinderu jinam než k sobě do obýváku! Proto přinášíme tipy, kam společně vyrazit na první (nebo klidně stopadesáté) rande.

Šlapadla

Šlapadla jsou ekvivalentem letní pohody. Stačí si koupit ledové kafe, natřít se opalovacím krémem a užít si pohodu uprostřed Vltavy. Míst, kde si šlapadlo zapůjčit, je hned několik, stačí zabloudit na Žofín nebo Střelecký ostrov.

Osobní vinotéka

Pokud ve vás karanténa zanechala stopy záště k přelidněným barům a vinotékám, ale přesto chcete zažít a ochutnat něco nového, uspořádejte osobní degustaci přímo u vás na balkóně nebo třeba na dece v parku. Stačí si objednat bednu s různými moravskými víny a pustit si k tomu video, kde vám zkušený vinař každé víno představí. Společně se také naučíte vína správně degustovat a hodnotit a pokud se jedná o první rande, má to jednu velkou výhodu – rozhodně si budete mít o čem povídat!

Archiv Adrop poskytující objednávky osobní vinotéky

Minigolf

I když se to tak nemusí zdát, vyrazit společně na minigolf je recept na příjemně strávené odpoledne. Vzhledem k tomu, že podle oficiálních pravidel má každý hráč méně než 10 pokusů, ubíhá hra rychle a navíc se díky počtu stanovišť i hezky projdete. Deskovek už stejně máme všichni plné zuby a tohle je jejich příjemná letní alternativa. Vyrazit můžete na minigolf přímo pod Žižkovskou věž nebo třeba na terasu NC Eden.

Botanická zahrada

Do Troji mnoho z nás zavítá jen v případě, že se nám zasteskne po zvířátkách a chceme jich pár vidět. Tentokrát ale odbočku do ZOO ignorujte a vydejte se o kousek vedle – do botanické zahrady, třeba na sbírku motýlů. Na letní procházku jako dělaná! Zajděte třeba do stylové japonské zahrady, kochejte se nádhernými výhledy a rande zakončete sklenkou (lahví) dobrého vína z místních vinic. Rande jako korálek.

Gastronomický zážitek

Slavme, že se konečně může do restaurací, proto zajděte na rande rovnou do té nejlepší! O zážitek, na který budete ještě dlouho vzpomínat, se postarají v Aromi na Náměstí Míru, v hotelu Augustine (kde mimochodem můžete natrefit i na zde ubytované Katy Perry a Orlanda Blooma) nebo v české vyhlášené restauraci U Matěje známého kuchaře Jana Punčocháře. A pokud jdete na snídani, neobejde se to bez vajíček ve skle v Café Savoy.

Jazzový večer

Jazz je ideální hudba nejen k poslechu, ale díky navození hezké atmosféry také ke konverzaci během rande. Neznáme nic k Chardonnay vhodnějšího než právě zvučné žestě a pomalý rytmus. Doporučujeme samozřejmě živé koncerty, které nás baví zvláště v podnicích Jazz Republic nebo Jazz Dock přímo na vodě. Díky nim se budete cítit jako hrdinové ve filmech Whiplash nebo La La Land (shodou okolností oba filmy jsou od režiséra Damiena Chazella, se kterým bychom na rande rozhodně šly).

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *