10 věcí, které mi dělají radost: Anna Marešová

Anna Marešová je česká designérka, která tvoří pro svou značku Whoop·de·doo. Naposledy nás nadchla například svým návrhem nové lanovky na Petřín. Co jí v poslední době dělá tu největší radost?

V roce 2015 uvedla na český trh první designový vibrátor, který se pyšní oceněním Red Dot Awards 2016, následoval unikátní vzhled vyhlídkové tramvaje T3 Coupé, ty nejlepší menstruační kalíšky, které jsme kdy zkoušely, a teď nádherná nová lanovka na Petřín.

1. Surfování

Nikdy by mě nenapadlo, že bych něčeho takového byla schopná. Mám velký respekt z moře, nerada si potápím hlavu a sůl v očích taky teda ráda nemám. Loni jsem neplánovaně strávila několik měsíců na Kostarice a z donucení kamarádek jsem to zkusila. A začalo mě to nesmírně bavit.

Respekt mám snad čím dál tím větší, ale stojí to za to. Hlavně je to perfektní sport na kondičku. Ale je pravda, že mě to baví hlavně na té Kostarice, protože tam je teplé moře. Potřebujete jen plavky a prkno a jde se.

2. Poslouchání mluveného slova

Hlavně u manuální práce. Dodává mi to pocit klidu. Vše na chvíli utichne a já se můžu plně koncentrovat na práci. Miluju třeba Kapitána Maigreta v podání Rudolfa Hrušínského…

3. Chození v montérkách nebo pyžamu

Když jsem v pracovním nebo pohodlném oblečení, jako je pyžamo nebo montérky, tak se cítím tak nějak svobodně… A samozřejmě se mi v tomhle oblečení líp pracuje.

4. Výlet vlakem

Kamkoli. A ještě vyšší level je výlet úzkokolejkou.

5. Léto

V jakékoli podobě. Mám ráda vedro a zbožňuji, když v létě prší. V létě mám zpravidla víc energie a všechno mi připadá tak nějak snazší. A taky je dlouho světlo.

6. Seznamování

Když můžu seznámit mezi sebou svoje kamarády, kteří se ještě nikdy neviděli, jen o sobě ode mě slyšeli. No a když si to setkání sedne, tak to je pak fakt radost.

7. Náš menstruační kalíšek Whoop·de·doo

Vždycky mi kalíšek připadal jako geniální nápad, jenže žádný z kalíšků mi 100 % nevyhovoval. Tak jsem si musela udělat svůj. A musím nekriticky přiznat, že fakt skvěle funguje. Nejlepší je, že se s ním můžete koupat. Takže si dovolenou užijete za všech okolností.

8. Nechat si ušít něco na míru

To je můj objev asi dva roky dozadu. Já nemám vůbec konfekční velikost. Mám velikost XS a většinou mi jsou všechny kalhoty dlouhé… Když jsem si nechala ušít na míru svoje první kalhoty, zjistila jsem, jak se člověk může cítit opravdu dobře v něčem, co mu fakt sedne.

9. Divadlo Vosto5 a jejich kapela Snaha je patrná

A hlavně jejich humor. Vím, že je zmiňuji vždycky, ale já si prostě nemůžu pomoct. Tento týden jsem byla na Letní Letné na jejich improvizačním StandArtním kabaretu a je neuvěřitelný, jakou inteligentní srandu umí vytvořit… Bylo tam zase přes tisíc lidí všichni se smáli…Geniální a zároveň velmi dojemné.

10. Objevování nových podniků

Hlavně těch, kde se dá celý den pracovat a kde se můžete klidně stát inventářem. Tohle léto jsem objevila Kafe a Hrnky na Malé Straně. Měla jsem najednou pocit, že jsem na chalupě, takže mi ani nevadilo, že jsem celé víkendy v Praze a pracuju.

+1. Mám ráda naší limitovanou edici Whoop·de·doo vibrátorů, ke které jsem přizvala výtvarníka Lukáše Musila, známého jako Musa. Toto propojení jeho jemné kresby a našich produktů mi připadá tak samozřejmé, až to je neuvěřitelné. Edice vznikla před pěti lety. Ten čas ji prověřil. Stále to funguje.

Klára Dedková

Od malička jsem si přála pracovat v módním časopise, ale když se můj sen splnil, zjistila jsem, že chci ještě něco víc – sedět v kavárně a pracovat na něčem vlastním. Miluju všechny ty holčičí věci, jako jsou kabelky, rtěnky nebo podpatky, ale dokážu ocenit také klasickou hudbu, kvalitní filmy, víno, architekturu nebo svíčkovou od babičky. Jsem posedlá parfémy, svíčkami a vším, co voní. Mužů nevyjímaje.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *