S drahou polovičkou, kámoškou nebo sami: S našimi tipy se na Valentýna nudit nebudete

Svátek zamilovaných společnost polarizuje – jedni ho milují, druzí jím pohrdají a nic neslaví. My ale máme tipy na oslavy Valentýnského úterý úplně pro každého!

Oslava v páru

Možnost, která se vyloženě nabízí – strávit Valentýn se svou drahou polovičkou. Pokud nemáte strach vydat se mezi lidi, zkuste si například vyrazit do kina na Babylon (recenzi najdete tady) a pak na drink třeba do našeho oblíbeného Monkey baru či Publicu nebo na skleničku naturálního vína do letenské Sedmičky. Ať už zvolíte jakoukoliv variantu, nezapomeňte na hezkou kytičku (a zkuste místo klasické růže vzít třeba jarní tulipány nebo gerbery!).

Na tahu

Pokud chcete Valentýn radši s trávit s kamarádskou spřízněnou duší a oslavovat přátelství (nebo třeba léčit zlomené srdíčko), doporučujeme začít mastnou večeří (třeba v Naše Maso nebo na smažáku v Lokálu) a pak vyrazit do ulic. Naše kroky by vedly na pivo na AVU, na levný, ale skvělý víno do Koštovny nebo na Žižkov na Pavlač a pak do baru Bukowski.

Pokud byste taky chtěli do kina, doporučujeme další díl legendárního Bez kalhot s Chaningem Tatumem a Salmou Hayek v hlavních rolích. A vůbec se nebojte protáhnout oslavu až do středečního brunche, třeba ve Spižírně 1902 nebo v dejvickém Místě.

Bez Kalhot

Sám doma

Pokud se vám nikam nechce, neexistuje lepší plán, než zůstat doma, zabalit se do peřin, pustit si nějaký binge-worthy seriál (naše tipy najdete tady!) a zkouknout za odpoledne celou sérii. K tomu si zapálit svíčku, uvařit nebo objednat vaše oblíbené jídlo (my bychom vsadily na izraelský hummus falafel z Papriky) a umíchat drink.

Zkusit můžete třeba Valentine’s Smash z brusinkového džusu, limetkové šťávy, cukrového sirupu, malin a tmavého rumu Kraken. Kraken vám k míchání připravil i vlastní anti-valentýnský playlist, není zač!

Family friendly

A pokud budete s těmi, jejichž láska je prakticky bezpodmínečná, vytáhněte (pra)rodiče a sourozence na věneček do Myšáka a hezkou výstavu (inspiraci hledejte tady). Celý den můžete zakončit večeří v italské restauraci L’Osteria – doporučujeme pastu, pizzu a skleničku dobrého vína nebo Aperolu. A pokud byste chtěli večer ještě protáhnout, zamiřte do nedaleké Champagnerie na bubliny (a zkuste si sabráž)!

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *