Zákulisní menu vol. 11: Průvodce do kapsy, Bobo zápisníky a Rhôna na Letné

Jarní měsíce přinášejí spoustu dlouhoočekávaných i překvapivých novinek! Tohle je náš gurmánský výběr. Tak co všechno si objednáte?

Multifunkční zápisníky BOBO

Co je psáno, to je dáno. A my si zapisujeme často a rádi! Ideálním pomocníkem nám jsou již dlouhodobě produkty značky Bobo, která rozšířila portfolio o nový přírůstek! Přivítejme multifunkční zápisníky v červené a modré barvě s linko-tečkovanou lineaturou, které jsou ideální do školy i do práce nebo jako pomocník na home office.

Zápisníky A5 jsou vyrobeny z papíru Munken Pure, který je velmi příjemný na dotek a díky jemně nažloutlé barvě z něj nebolí oči. Linko-tečkovaná lineatura zase nabízí spoustu prostoru pro kreativitu. Nechybí černá gumička ani rozvrh hodin. V prodeji jsou ve čtyřech verzích – dva červené a dva modré. Pro jejich design posloužily jako inspirace modré nedatované plánovače a červené To do listy.

Když prší zlato a diamanty

Pražský šperkařský ateliér Klenota odhaluje novou podobu kolekce Rain, která zachycuje krásu deště. Všechny šperky spojuje geometrický motiv čisté linie ze zlata, připomínající provázky vody padající z nebe. Samotné kapky deště vyobrazuje s pomocí třpytivých briliantů. V kolekci najdete řetízky, jemné prsteny, ale třeba i moderní ear cuff.

foto + úvodní: @nathythechild

Novinky na Letné: Las Adelitas a Na břehu Rhôny

Kousek od sebe otevřely další pobočku naše oblíbené podniky: Las Adelitas pro milovníky mexické kuchyně a Na břehu Rhôny pro milovníky vína. A je to dokonce největší Rhôna v Praze! Naleznete tu i speciality v lahvích, které jiné Břehy nemají (starší ročníky, malé šarže apod.). Navíc i nabídku jejich osobního výběru několika zástupců dalších apelací Francie mimo Rhônu.

Brunche v The Miners

Náš oblíbený řetězec kaváren The Miners nedávno spustili nabídku skvělých brunchů. Aktuálně jsou k dispozici v pobočkách na Náměstí Jiřího z Poděbrad a Náměstí Winstona Churchilla a to každý den do 13 hodin. A z čeho můžete vybírat?

Třeba krémová rýžová kaše s kokosovým mlékem, přelitá našlehaným arašídovým máslem s karamelizovanými zelenými jablky a křupavými oříšky. Vejce na měkko ve smetanové tvarohové a chilli máslové omáčce přelité chilli solí, praženými dýňovými semínky a microgreens neboli Turkish Sunrise. Dále sázená vejce a uzený losos a nebo Berrylicious Syrniki – nadýchané sýrové palačinky přelité našlehaným mascarpone a sladkou omáčkou z červených bobulí. Prostě mňam!

Rare Places průvodce do kapsy

Průvodce Rare Places odhaluje 136 architektonicky výjimečných staveb nacházejících se na území Česka i Slovenska. Sleduje stopy významných architektonických studií, jako jsou například Mjölk, Zdeněk Fránek, ateliér Martina Rajniše nebo Chybík+Krištof a dalších talentovaných lokálních architektů.

Každé místo popsané v knize je možné osobně navštívit a prožít jeho atmosféru. Průvodce je navržen tak, aby cestovatel snadno našel svou cestu a je rozdělen podle regionů. Kromě toho je každý region doplněn jednoduchou mapou, na které jsou vyznačena zajímavá místa daného kraje.

Souladronka

Stále jste nenašli to správné místo, kde byste si dali do těla, a to i bez neustálých pohledů ostatních? Možná jsme ho pro vás našli! Nedávno totiž otevřelo nové butikové pohybové a relaxační studio pro ženy Souladronka. A hádáte správně, nachází se uprostřed pražského parku Ladronka.

Není to klasické fitness, velké posilovací stroje zde nečekejte. V dobrém slova smyslu zde „potrápíte“ vaše tělo i mysl. Kromě jógy, pilates a TRX zde můžete vyzkoušet například barre nebo spolu s trenéry vyběhnout do přírody. Nechybí ani strečink, relaxační procedury a masáže.

Limitovaná šperkovnice

Sklářský výtvarník a designér František Jungvirt a slovenský šperkař Ján Jánoš ve společném projektu posouvají vnímání šperku z ryze dámské záležitosti do pánské a unisex roviny. Pro stříbrné, ručně vyráběné prsteny z Ateliéru Hora navrhl Jungvirt kolekci černých, ručně tvarovaných a broušených šperkovnic. Oba designéři tak dokazují, že šperk a šperkovnice nemusí být pouze křehkou a něžnou záležitostí dedikovanou ženám.

Kalifornský sen o kávě

Ledové kávy jsou zpět! Nespresso zahajuje sezónu slunce a tepla osvěžujícím kávovým zážitkem inspirovaným kalifornským snem. Vrací se naše oblíbené ledové receptury a k tomu jeden bestseller – kávová kapsle plná osvěžujícího kokos s nádechem vanilky. Nakoupit doporučujeme i příslušenství, které vás rozhodně na kalifornskou vlnu naladí.

Závislost má nový flakon

Svět vůní Akro, privátní konceptuální značky Oliviera Crespa, superstar mezi parfémáři, obohatila parfémová novinka s názvem Bake. První věc, které si na vůni Bake všimnete, jsou kyselé tóny citronu. K nim se po chvíli přidá intenzivní vůně ořechové pralinky, ke které se v závěru přidá konejšivá sladkost vanilky.

Parfém Bake, ve kterém mimo citronové kůry a rumu najdete také krém chantilly a třtinový cukr, přilne k vaší pokožce při každé příležitosti. Jediný problém je, že ho možná nebudete chtít jenom nosit, ale že ho budete chtít také sníst.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *