Motivační horoskop na leden

Leden je měsíc nových začátků. Měsíc, kdy můžeme dokázat cokoliv, co jsme za celý uplynulý rok nezvládli. Samozřejmě vám v tomto horoskopu nebudeme říkat, že postavení Slunce a hvězd vám přinese vytouženou lásku, peníze nebo úspěch. Místo toho vám říkáme: Kopněte se konečně do pr⋆⋆⋆, vstaňte z postele, a přestaňte se litovat.

Ať se vám to líbí, nebo ne, jedno je jisté. Nikdo vám vaše bebíčka nepofouká. Nikoho vaše problémy nezajímají, protože každý jich má až až. Je na čase udělat změnu! Změnu, kterou tak moc potřebujete. A jediný, kdo vám s tím pomůže, jste vy sami. 

Zajímavosti o prosinci podle svaté Wikipedie:

  • Český název měsíce pochází od slova led, protože v lednu je kurnik zima!
  • Na severní polokouli bývá leden v průměru nejchladnější měsíc v roce a na jižní polokouli naopak nejteplejší.
  • 1. ledna slavíme Den obnovy samostatného českého státu.

Beran

Přestože působí, jako že má ve věcech pořádek, je ve skutečnosti dost líný a nejradši by přehodil svoje povinnosti na ostatní. Každý leden si dává nová a lepší předsevzetí, ale v polovině ledna už ho jejich plnění přestane bavit. Letos ale všechny cíle splníte, protože pro vás mám tip, jak na prokrastinaci. Stanovte si malé cíle a za každý nedosažený cíl si dejte malý trest. Nebuďte na sebe ale moc přísní, někdy je dobrým cílem proležet celý den v posteli. 

Býk

Pro býka je snad každý rok na seznamu předsevzetí na prvním místě dieta. Možná už jste to letos chtěli vzdát a rovnou dietu ze seznamu vyškrtnout. A udělali byste dobře! Soustřeďte se především na zdravý pohyb, a vyváženou stravu. Jasně! To už jste slyšeli milionkrát, ale výsledek nepřinese nic? Letos ano! Zkuste se víc poslouchat a udělejte každý den jen malý krůček proto, abyste se cítili lépe. 

Blíženci

Možná už začínáte pochybovat o tom, jestli vůbec dokážete mít vážný vztah. Napadlo vás někdy, že to možná není tak úplně vaše chyba, že střídáte muže jako ponožky? Lepší bude, když se letos budete soustředit na sebe. Ukliďte si domácnost, objednejte se k zubaři, začněte konečně chodit na jógu (pravidelně). A dopište už tu absolventku! Až budete mít všechny povinnosti hotový, můžete zase myslet na penisy.

Rak

Vy si snad nikdy žádný seznam předsevzetí nenapíšete?! Rak bývá spokojený s tím, jak věci jsou, a změny nemá příliš rád. Vždy se ale najde něco, co bychom mohli zlepšit. Máte velký sen, který čeká na „až jednou v budoucnu“? Začněte plánovat jeho realizaci už teď. Velké sny potřebují velkou přípravu. 

Lev

Lvice má seznam letošních předsevzetí napsaný od září – na papíru hustě popsaným z obou stran. Toho, čeho chce v životě dosáhnout, je mnoho, a všechno musí být perfektní. Neklaďte na sebe přehnaně velké nároky, nic není horšího než nedosažitelné cíle. Zastavte se a zkuste žít přítomným okamžikem, možná vám díky tomu dojde, co by ve skutečnosti mělo být na tom vašem seznamu na prvním místě. 

Panna

Panny mají seznam předsevzetí v podstatě napsaný na každý měsíc. Mají rády zorganizovanost a v plnění svých úkolů jsou spolehlivé a systematické. Díky tomu většinou dosáhnou všeho, co si přejí. Někdy se ale zbytečně plácají v detailech a kvůli tomu mohou přehlédnout to, co je skutečně důležité. Co je pro vás skutečně prioritou? Nezapomínejte na to!

Váhy

Klasika! Než se váhy rozhodnou, co si na svůj seznam předsevzetí napíšou, uběhne celý leden. Na konci měsíce se teprve vzpamatují a začnou konečně něco dělat. Váhy se ale často podceňují, a už když si na svůj seznam píší, že zhubnou pět kilo, nevěří, že to skutečně dokážou. Najděte si systém, jak se motivovat v průběhu celého roku. A když to nejde? Pomůže partner nebo kámošky.  

Štír

Štír snadno zapomene, co je pro něj v životě skutečně důležité. Snadno se nechá ovlivnit svojí věčnou nespokojeností, pomstychtivostí nebo záští. Dejte si letos na nový rok jedno jediné předsevzetí. Odpusťte ostatním a hlavně sami sobě. A začněte rok 2023 s čistým štítem. Hluboký, že jo!

Střelec

Střelec má hromadu předsevzetí, které na sebe upletl, a hrůzu z toho, že je nedokáže splnit. Většinu z těch úkolů si ale vymyslel jen proto, že se děsí toho, že nebude mít projekt, do kterého píchnout a že se bude nudit. Zamyslete se nejdřív nad tím, co je pro vás doopravdy důležité, a určete si priority, ať se na konci měsíce nezhroutíte z toho, že je toho na vás moc. 

Kozoroh

Kozoroh stojí nohama pevně na zemi. Proto se mu nikdy nemůže stát, že by si dal předsevzetí, které by nedokázal splnit. Kozoroh je realista, a tak svoje sny považuje spíš za fantastickou pohádku. Pro něj tedy problém přání není problém. Letos byste si ale mohli dovolit snít o trochu víc než obvykle.

Vodnář

Vodnář si k novému roku přeje každý rok to samé. Spokojený vztah, zdravou rodinu, pevný stehna a zadek. Všechno se vám daří plnit relativně dobře, až na ty stehna a zadek, tam byste mohli trochu přitlačit. Nechtějte po sobě ale nemožné, nejste přece žádná atletka. Jediný způsob, jak dosáhnout svého, je dávat si malé dosažitelné cíle.

Ryby

Ryby jsou mistři v tom, se na věci umět vykašlat. Většinou vzdají všechno těsně před dokončením. Tak jim na stole leží nedopsaná absolventka, v počítači rozepsaný mail, a v ledničce  plesnivé jídlo z krabičkové diety. Pro vás je zbytečné vůbec si psát nějaký seznam předsevzetí na letošní rok. Napište si aspoň jeden jediný cíl, a pod něj napište: Nevykašli se ne to!

Budete letos hledat novou práci? Tady máte návod na motivační dopis. Ne, opravdu není zbytečný.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *